RO - HU - EN

NVP 313-as intézkedés: Gyergyócsomafalva község turisztikai marketingjének fejlesztése

A projekt megvalósítása a turisztikai szolgáltatásokkal kapcsolatos információhiány miatt vált szükségessé (az interneten elérhető kevés információ, a népszerűsítő kiadványok hiánya, stb.). A község felismerte, hogy az érdeklődő turistáknak a helyszínen sincs lehetőségük az információszerzésre, ezért egy koherens marketingtervre is szükség van.

Megoldandó problémát jelentett továbbá az is, hogy a turisztikai látványosságok nehezen megközelíthetőek. A beruházásnak köszönhetően lehetőség nyílik három nyelven (román, magyar és angol) is informálódni a községről, a helyi nevezetességekről, mindezt a helyszín karakterisztikájának megfelelő formával, arculattal. Továbbá, a beruházás keretében egy online felület is készült, ahol lehetőség nyílik szállásfoglalásra, és amely rendszer csatlakoztatható a térségi illetve országos rendszerekhez is. A beruházásnak köszönhetően, a helyi hagyományos kultúrát, illetve az épített és természeti örökséget is nagyobb népszerűség övezheti.

Három, egymástól függő beruházás valósult meg:

1-es számú tevékenység: A helyi informáló és turisztikai népszerűsítő központ – egy startégiai ponton felépített székhely, ahonnan irányítják és koordonálják a helyi turisztikai népszerűsítést és informálást.

2-es számú tevékenység: Turisztikai tájékoztató táblák (a közüzemekre való csatlakozások) – digitális informáló táblák a község két kulcsfontosságú helyszínén kiállítva.

3-as számú tevékenység: Népszerűsítő anyagok – brosurák, illusztrált kiadványok, bemutató szóróanyagok, a turisztikai ösvények, utak pontosabb és könnyebb fejlesztése érdekében helyi turisztikai, tematikus térképek nyomtatása is a tevékenységek között szerepelt.